Politika odprtega dostopa, politika samoarhiviranja in avtorske pravice

Revija ANALI PAZU HD je odprto dostopna revija (Open Access Journal), njena vsebina je na teh spletnih straneh brezplačno dostopna vsakomur. pod pogoji licence Creatice Commons CC BY-NC-ND.

Avtor obdrži materialne avtorske pravice in je pri objavi publikacije založniku dovolil objavo (ang. licence to publish).

Revija izhaja po poslovnem modelu diamantnega odprtega dostopa, kar pomeni, da avtorji ne plačujejo stroškov procesiranja članka (APC).

Dovoljena uporaba je označena z licenco avtorskopravnega modela Creative Commons in sicer, za celotno revijo velja licenca: Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna (CC BY-NC-ND 4.0). Več: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl.

Politika samoarhiviranja. Revija Anali PAZU HD dovoli avtorjem deponirati post-print različico članka v institucionalni repozoitorij, drugi nekomercialni predmetni repozitorij ali jo lahko objavi na osebnih spletnih straneh (tudi družbenih omrežjih) in istitucionalnih spletnih straneh po objavi članka. Navedeni morajo biti bibliografski podatki izvirne objave članka in zagovoljena povezava do izvirne objave preko trajnega identifikatorja DOI.

Obvestilo o avtorskih pravicah

Pogoj je, da avtor izključno prenese pripadajoče avtorske pravice na založnika revije (Univerza v Mariboru). To nam omogoča, da zagotovimo razširjanje članka in revije najširšemu možnemu krogu bralcev v tiskani, elektronski obliki in na internetu. Avtorji so sami v celoti odgovorni za kršitve avtorskih pravic tretjih oseb.

© Univerza v Mariboru

Elektronska različica: brezplačno branje