UMniverzum: številka 20 (UMniverzum, 2024)
V prenovljeni izdaji predstavljamo nekaj izmed številnih mejnikov svojih članic in dosežkov akademske skupnosti. Preizprašujemo se o aktualnih tematikah in predstavljamo številne novosti. Med drugim lahko preberete, da smo pionirji v razvoju novih zlitin, da kreiramo inovativne interaktivne izobraževalne programe, z recikliranjem ustvarjamo nove surovine, hkrati pa se ponekod vračamo nazaj, k tradiciji in nekdanjim praksam gojenja rastlin, ki so se izkazale za učinkovite. Predstavljamo priložnosti in izzive, ki jih prinašajo številni navidezno inteligentni znakovni in oblikovni sistemi. Sledimo evropskim smernicam za zeleni in digitalni prehod. Predstavljamo novo dekanico in dekane, ki so v tem letu začeli nov mandat in kar 70 doktoric in doktorjev znanosti, ki jih je rektor promoviral v preteklem študijskem letu. In še, preko intervjujev in pogovorov lahko bližje spoznate tudi nekaj izmed številnih članov naše akademske skupnosti, ki so nagrajeni in uveljavljeni ambasadorji izobraževanja in znanosti, prepoznani tako doma kot v svetu. O vsem tem in še več lahko preberete v najnovejši številki.