Avtobiografskost v avtobiografskih romanih sodobnih slovenskih avtoric - Liberšar, Polona (Slavia Centralis, 2026)
Članek želi prispevati k boljšemu poznavanju sodobnih slovenskih avtoric, predvsem tistih, ki so v zadnjih letih objavile avtobiografska dela. V teh delih so predstavljeni avtobiografski elementi oz. avtobiografskost in prevladujoča žanrska linija. Na začetku članka je utemeljena raba pojma avtobiografski roman, predstavljena je kratka zgodovina ukvarjanja s teorijo avtobiografije in njej podobnimi pojmi. Pregled teorije služi analitično-interpretativnemu pristopu k nekaj izbranim delom, rezultati pa so uporabljeni tudi za presojo literarnosti oz. trivialnosti del.
Keywords: avtobiografski roman; avtobiografskost; sodobne avtorice; žanrski sinkretizem; trivialnost