Regionalna lingvistična atlasa: Istriotski lingvistični atlas (ILA), Istroromunski lingvistični atlas (IRLA) - Filipi, Goran (Slavia Centralis, 2020)
Avtor prispevka obravnava svoja regionalna atlasa: prvi je istriotski (ILA; izšel je leta 1998), drugi pa istroromunski (IrLA; 2002). V prvem delu članka je predstavil vprašalnico obeh atlasov in osnovne podatke o istriotščini in istroromunščini. Sledijo izbrani deli iz peres uveljavljenih jezikoslovcev, ki so pisali o ILA in IrLA. Vsi povzeti deli so v jeziku izvirnika, brez prevoda.
Keywords: regionalni lingvistični atlas; Istriotski lingvistični atlas (ILA); Istroromunski lingvistični atlas (IRLA); istriotščina; istroromunščina