Le dialecte natal: analyse de l’opinion des intellectuels et des villageois de Lituanie - Kačiuškienė, Genovaitė (Slavia Centralis, 2020)
Članek temelji na izsledkih raziskave andragoške fakultete za humanistične študije šiauliajške univerze v Litvi (Faculty of Humanities of the University of Adult Education of Šiauliai), katere namen je bil ugotoviti: (1) kako mestno okolje in družba vplivata na pojmovanje narečja in njegovo rabo, (2) koliko šiauliajških intelektualcev srednjih let, ki so se pred nekaj leti izselili iz rojstne regije, še zmeraj govori v narečju ali celo v knjižni litovščini in (3) kakšen je njihov odnos do različnih narečij.
Keywords: litovščina; narečje; identiteta; raziskovalna vprašalnica; sociolingvistična analiza