Mihaela KOLETNIK, Benedikta GUNGL, 2025: Oblačilno izrazje pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 158). Maribor: Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba. 380 str. - Jakop, Tjaša (Slavia Centralis, 2026)
Znanstvena monografija z naslovom Oblačilno izrazje pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah avtoric Mihaele Koletnik in Benedikte Gungl prinaša bogato narečno gradivo oblačilnega izrazja trojiškega govora ter širši vpogled v oblačilno kulturo te severovzhodne slovenske pokrajine.