Stavčne in komunikacijske enote govora - Verdonik, Darinka (Slavia Centralis, 2026)
Prispevek obravnava vprašanje prepoznavanja mej med enotami, ki v govorjeni slovenščini izražajo ilokucijsko silo oziroma – kot pojem ilokucijske sile prilagodijo nekatere sheme za označevanje v korpusih – dialoško dejanje. V iskanju ustrezne enote izhaja iz skladenjske strukture govora ter se osredotoča na problem opredeljevanja stavčnih in komunikacijskih enot. V rezultatih je med drugim izpostavljena nujnost upoštevanja slušnega vtisa pri opredeljevanju enot in vprašljiva zanesljivost obstoječih definicij.