Fonološki opis govora kraja Vojnik (SLA T326) - Jakop, Tjaša (Slavia Centralis, 2026)
V prispevku je prikazan (na)glasoslovni opis narečnega govora kraja Vojnik (SLA T326), ki spada v srednjesavinjsko narečje štajerske narečne skupine (z nekaj prehodnimi značilnostmi srednještajerskega narečja). Fonološki opis prikazuje glasoslovne in naglasne značilnosti tega govora in je nastal na podlagi narečnega gradiva, ki ga je za Slovenski lingvistični atlas (SLA) zbrala Milena Kolenko-Smisl leta 1980; gradivo je dopolnjeno s starejšimi podatki, kot jih je leta 1953 zapisal Tine Logar, ter z novejšimi podatki s terena (iz leta 2026).