Martina POTISK, 2022: Medkulturnost in sodobni slovenski roman.: Maribor: Kulturni center. (Zbirka Znanstvene monografije). 217 str. - Švajncer, Marija (Slavia Centralis, 2023)
Avtorica oceni znanstveno monografijo Martine Potisk Medkulturnost in sodobni slovenski roman (2022).