CELOSTNO PREMIŠLJEVANJE O ŽIVLJENJU. Marija ŠVAJNCER, 2025: Jaz, krava Rička. Maribor: Kulturni center Maribor. - Jelen, Tonja (Slavia Centralis, 2026)
Mladinski roman Marije Švajncer (roj. 1948) Jaz, krava Rička je dovršeno leposlovno delo, ki obravnava več tem, in sicer gre za družbenokritični ter psihološki roman, ukvarja se z ekokritiko in vprašanjem jezika, povezanega z vokeideologijo.