Zahar Prilepin’s blogs as the new modern literary creativity measurement - Karwacka, Monika (Slavia Centralis, 2020)
Sodobni tehnološki razvoj vpliva na literaturo, ne le na dojemanje in branje knjig, ampak tudi na način, kako pisatelji ustvarjajo in objavljajo svoje literarne umetnine. Prilepin kot znan in priljubljen sodobni pisatelj, ki ima v ruskem literarnem okolju uveljavljen položaj, svoje knjige in rusko literaturo promovira s pomočjo blogov. Avtorica članka Prilepinove bloge in druge internetne vire analizira z namenom prikazati njegovo sodelovanje pri ustvarjanju e-literature. Sodobni blogi so razloženi v kontekstu javne literarne sfere, ki v socialni komunikaciji ustvarja edinstvene družbene priložnosti. Dejavnosti pisateljev in literarnih kritikov, ki imajo v literarnem okolju uveljavljen položaj, nedvomno pomembno vplivajo na revolucijo v ruski spletni literaturi, ki jo predstavlja novi literarni žanr. Ta se izraža v široki spletni distribuciji literarnih del in interaktivni komunikaciji avtorja z bralci ter njihovega neposrednega vpliva na avtorjevo nadaljnjo ustvarjalnost.