Novi pogledi na Adama Bohoriča. Ur. Marko Jesenšek.: Ljubljana: Slovenska akademija znanosti in umetnosti, 2022. 481 str. - Zver, Nina (Slavia Centralis, 2023)
Avtorica oceni znanstveno monografijo Novi pogledi na Adama Bohoriča (2022).