Popularizacija medicinskega znanja na spletnih forumih - Boginskaya, Olga (Slavia Centralis, 2022)
Članek raziskuje ruski poljudnoznanstveni medicinski diskurz, in sicer z vidika popularizacijskih strategij, ki se uporabljajo v interakciji med strokovnjakom in laikom. Pri tem je treba strokovno znanje približati nestrokovnjaku na način, ki mu omogoča razumevanje. Raziskava je nastala zaradi opažanj o pomanjkanju jasnih smernic za interakcijo strokovnjakov z laiki (uporabniki spleta) in zaradi izzivov, s katerimi se nestrokovna publika sooča pri poskusih razumevanja abstraktnih in/ali neznanih medicinskih konceptov. Ugotovitve podpirajo izhodiščno tezo, da strokovnjaki pri komuniciranju z nestrokovnjaki uporabljajo drugačno retoriko, razlagalne strategije pa jim pomagajo interpretirati strokovno vsebino. V članku so prikazane strategije, ki se uporabljajo za razlago strokovnih konceptov nestrokovnjakom.