Zgodovinski razvoj futuralno-modalnega sistema v knjižni slovenščini od 16. do 19. stoletja - Orožen, Martina (Slavia Centralis, 2021)
Razprava je nastala na osnovi istoimenske disertacije Martine Orožen, ki je bila zagovarjana leta 1966 na Oddelku za slovanske jezike in književnosti Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani; je dokument časa, v katerem je disertacija nastajala in doslej tudi edini celostni pregled zgodovinskega razvoja futuralno-modalnega sistema na Slovenskem.