Stanje raziskav o proznih delih sodobnih slovenskih pisateljic - Kraner, Tina (Slavia Centralis, 2020)
Članek prinaša vpogled v sodobnejše stanje raziskav na področju proznih del sodobnih slovenskih pisateljic. Na Slovenskem so tovrstne raziskave v primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi državami (npr. Nemčijo, Anglijo in Francijo) začele nastajati razmeroma pozno. Interes za t. i. žensko pisavo pa je vedno bolj izrazit. Dela sodobnih slovenskih pisateljic so postala raziskovalno zanimiva, kar dokazujejo številne znanstvene monografije, članki, literarne kritike, recenzije, nenazadnje pa tudi diplomska in magistrska dela ter doktorske disertacije.