BREZMEJNO MADŽARSKO JEZIKOSLOVJE. Éva Fancsaly – Erika Gúti – Miklós Kontra – Mónika Molnár Ljubić – Beatrix Oszkó – Beáta Siklósi – Orsolya Žagar Szentesi: A magyar nyelv Horvátországban / Madžarski jezik na Hrvaškem: Urednik: Miklós Kontra. Budapest–Eszék/Osijek: Gondolat Kiadó/Založba Gondolat– Media Hungarica Művelődési és Tájékoztatási Intézet/Kulturni in Informacijski Inštitut Media Hungarica 2016, 309 str. - Kolláth, Anna (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljen peti del serije, v kateri so bili izoblikovani korpusi, ki se nanašajo na madžarski jezik zunanjih regij, naslovljen A magyar nyelv a Kárpát-medencében a XX. század végén / Madžarski jezik v Karpatskem bazenu ob koncu 20. stoletja.
Keywords: madžarski jezik; madžarščina; korpus; manjšine; Hrvaška; ocena