KSENIJA VIDMAR HORVAT: ZAMIŠLJENA MATI: SPOL IN NACIONALIZEM V KULTURI 20. STOLETJA: Ljubljana: Znanstvena založba Filozofske fakultete, 2013 (Zbirka Razprave FF). - Vollmaier Lubej, Janja (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena monografija Ksenije Vidmar Horvat Zamišljena mati, ki se ukvarja s podobo matere in materinstva v 20. stoletju.