Miran Štuhec: Žive besede in prodorne misli. Antologija slovenske esejistike prve polovice 20. stoletja: Ljubljana, Študentska založba. 2013. (Zbirka Beletrina) - Zgoznik, Vita (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek predstavlja knjigo Mirana Štuheca z naslovom Žive besede in prodorne misli (2013).