Avgust Pavel: Prekmurska Slovenska Slovnica. Vend Nyelvtan: Maribor: Filozofska fakulteta, Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti (Zora; 100). 474 str. - Šek Mertük, Polonca (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljen slovenski prevod prve znanstvene slovnice prekmurskega jezika Prekmurska slovenska slovnica Avgusta Pavla.