Troubling Talk: A Politics and History of Indistinction in the Upper Sorbian Community - Spreng, Elizabeth (Slavia Centralis, 2020)
Problematični diskurz: Politika in zgodovina nejasnosti v gornjelužiški skupnostiPrispevek se osredinja na kulturne procese, ki vplivajo na govorce gornje lužiščine, ogrožene slovanske skupnosti v Vzhodni Nemčiji. Antropološki pristop razkriva, da se jezikovna izbira pojavlja kot kompleksno pogajanje z jezikovno identiteto, kar se potrjuje v kritiki drugih Srbov in rabe jezika ter v distanciranju posameznika od skupnosti.