Rise of the Composite Present Perfect Tense in Polish with the Verb mieć 'to Have' as an Auxiliary - Kida, Ireneusz (Slavia Centralis, 2020)
Nastanek sestavljenega časa perfekt v poljščini z glagolom mieć 'imeti' kot pomožnim glagolomV prispevku je obravnavan nastanek perfekta, sestavljenega časa sodobne poljščine, in sicer v okviru treh indoevropskih jezikov – angleščine, nemščine ter španščine. Čeprav kategorije perfekta jezikovni priročniki za poljski jezik ne navajajo, ga bo najbrž kmalu potrebno vključiti v slovnice in ga obravnavati ločeno, kot na primer v angleščini in španščini. Avtor prispevka prikazuje razvoj perfekta v angleščini in španščini ter prihaja do zaključka, da poljščina doživlja podoben proces.