Porabskoslovensko óvca 'osa'. Praslovanska sinonima *(v)osva : *(v)osa v slovenščini - Furlan, Metka (Slavia Centralis, 2020)
V porabskoslovenskem óvca 'osa' se ohranja psl. leksem *(v)osva 'osa', ki je bil sinonimen in soroden s psl. *(v)osa > sln. ósa.