The Meaning Function of the Case Particle ʃi in the Tsuken Island Dialect of Japanese Considered from the Perspective of Collocative Relations - Matayoshi, Satomi (Slavia Centralis, 2020)
Pomenska funkcija členka ʃi v japonskem narečju otoka Tsuken v luči kolokativnih odnosovČlanek predstavlja členek ʃi v narečju otoka Tsuken (Okinawa, Japonska), ki ima podobno funkcijo kot predlog to v angleščini. Domnevno gre za ustreznik členkov ni ali e v knjižni japonščini, vendar njegov izvor ni povsem jasen. ʃi nima le funkcije ni ali e, temveč tudi eno izmed funkcij made knjižne japonščine. Zdi se, da se je ʃi razvil v narečju otoka Tsuken.