Igre z mimezisom v poljski in slovenski prozi devetdesetih let - Tokarz, Bożena (Slavia Centralis, 2020)
Igre z mimezisom med množico različnih struj in individualnih poetik v poljski in slovenski prozi devetdesetih let določajo model recepcije in strukturo besedil. Naklonjene so prečkanju žanrskih, zvrstnih, kulturnih, predstavitvenih mej, tako da strukturo besedila spreminjajo v polje dialoga, ki bralcu nudi drugačna doživetja kot zaprta fabula.