Pokreti za obnovu jezika u srednjoj Europi: Izrada stručne terminologije u srednjoeuropskim jezicima - Nyomárkay, István (Slavia Centralis, 2020)
Članek govori o skupnih korenih velikih srednjeevropskih jezikovnoprenovitvenih gibanj pri Čehih, Madžarih in Hrvatih. Prikazana so glavna načela bogatitve besedišča, predvsem strokovne terminologije. Dokumentirani so medsebojni vplivi češke, madžarske in hrvaške leksikografije. Konkretno so analizirani primeri lučba (kemija, vegytan, Mischkunst-Scheidekunst), brzojav (Drahtmeldung, sürgöny), prirodopis, prirodoslovlje (Naturkunde, Naturlehre, természetrajz, természettan).