Akademik prof. dr. Goran Filipi (1954–2021) - Furlan, Metka (Slavia Centralis, 2021)
Sestavek je posvečen spominu na akademika prof. dr. Gorana Filipija, dolgoletnega sodelavca Oddelka za uporabno jezikoslovje in Oddelka za italijanistiko Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem.