Joop van der Horst, 2016: Propast standardnoga jezika. Mijena u jezičnoj kulturi Zapadne Europe: Zagreb: Srednja Europa. 258 str. - Puškar, Krunoslav (Slavia Centralis, 2020)
Avtor prispevka predstavlja monografijo Propast standardnoga jezika. Mijena u jezičnoj kulturi Zapadne Europe (z izvirnim naslovom Het einde van de standaardtaal. Een wisseling van Europese taalcultuur), ki je bila leta 2016 prevedena v hrvaščino.