ALENKA JENSTERLE DOLEŽAL: AVTOR, TEKST, KONTEKST, KOMUNIKACIJA. POGLAVJA IZ SLOVENSKE MODERNE: Maribor: Mednarodna založba Filozofske fakultete, 2014. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 103). 417 str. - Tarajło-Lipowska, Zofia (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena literarna študija Alenke Jensterle Doležal Avtor, tekst, kontekst, komunikacija. Poglavja iz slovenske moderne.