Živalski frazemi v štajerskem južnopohorskem narečju - Zorko, Zinka; Benko, Anja (Slavia Centralis, 2020)
V razpravi sta na glasoslovni ravni predstavljena štajerska južnopohorska govora Mislinje in Oplotnice, saj je mislinjski govor štajerski in ne koroški, kot je vrisano na Karti slovenskih narečij Tineta Logarja in Jakoba Riglerja (1993). Raziskovanje frazeologije kot jezikovne vede se je začelo v 70-ih letih dvajsetega stoletja. Tako imenovana živalska frazeologija predstavlja živali, živeče v domačem in tujem okolju. Živalski frazemi so zapisani v oplotniškem govoru in izpisani iz Pleteršnikovega Slovensko-nemškega slovarja (1894).