Gerhard Neweklowsky: Der Gailtaler slowenische Dialekt Feistritz an der Gail/Bistrica na Zilji und Hohenthurn/Straja vas: Klagenfurt: Drava, 2013. 180 str. - H. Lundberg, Grant (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena knjiga Gerharda Neweklowskyja o dialektu, izpričanem v Bistrici na Zilji.