Vojko Gorjanc: Slovensko tolmačeslovje. Prevodoslovje in uporabno jezikoslovje: Ljubljana: Znanstvena založba Filozofske fakultete, 2013. 240 str. - Pignar Tomanič, Andreja (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena monografija zbranih prispevkov raziskovalnega dela, ki jo je uredil Vojko Gorjanc.