Theoretical and Interpretative Approaches to the Dictionary of Moravian and Silesian Anoikonyms - Šipková, Milena (Slavia Centralis, 2020)
Teoretični in interpretativni pristopi v Slovarju moravskih in šlezijskih anojkonimov Slovar moravskih in šlezijskih anojkonimov, sestavljen v tradicionalni natisnjeni in digitalni obliki, je vzporednica Slovarju imen manjših čeških krajev (Dictionary of Minor Place Names in Bohemia). Predstavlja (1) enkratno gradivo (pokriva 96 % ozemlja) in (2) teoretični in metodološki koncept češke onomastične šole. Slovar ponuja analizo gradiva in razlago imen, sestavljenih iz mnogih narečnih oblik.