Življenje in delo Jožefa Borovnjaka: Ur. Marko Jesenšek. Maribor: Filozofska fakulteta, Oddelek za slovanske jezike in književnosti, 2008. Zora, 55. 323 str. - Benko, Anja (Slavia Centralis, 2020)
Avtorica predstavlja znanstveno monografijo z naslovom Življenje in delo Jožefa Borovnjaka, ki je nastala na podlagi simpozija ob 150-letnici Borovnjakovega prihoda za župnika na Cankovo. Monografijo je uredil Marko Jesenšek.