Ogromne kazni in veliko novih obveznosti glede uvedbe direktive NIS2 - DE MARGAN, FLORIAN (Pomurska obzorja, 2024)
Na tisoč slovenskih podjetij, občin, bolnic, državnih ustanov, čaka kmalu najnovejša kibernetična obveznost imenovana NIS2 (varnost omrežij in informacija ali  Network and Information Security). Široko prediskutovana evropska smernica ima za cilj nekompromisno posilit kibernetično varnost podjetjem in državnim organom – ustanov v EU kot celote. Stroške, ki ne bodo majhni bodo morale plačati sama podjetja oziroma državne ustanove s potrebnimi tehničnimi, operativnimi in organizacijskimi ukrepi, ki jih bo zahtevala izvedba odloka oziroma navedena smernica.
Keywords: Direktiva NIS2; Varnost omrežij in informacij; kibernetična varnost