Integrativna medicina – sprejemanje drugačnosti v dobro človeštva - Čebašek Travnik, Zdenka (Pomurska obzorja, 2022)
Integrativna medicina tudi v Sloveniji počasi dobiva svojo vlogo v celostni obravnavi pacientov. Ovire na tej poti predstavlja pomanjkljivo znanje o metodah komplementarne in alternativne medicine (KAM) ter nasprotujoča stališča šolske medicine ter zdravniških organizacij. Članek spodbuja vse zainteresirane (zdravnike, druge zdravstvene delavce, zdravilce in paciente), da se o prednostih, ki jih odpira integrativna medicina, dodatno izobrazijo in metode KAM uvedejo v celostno obravnavo pacientov.
Keywords: integrativna medicina; integrativna psihiatrija; celostna obravnava pacientov; komplementarna in alternativna medicina