Etični vidiki vodenja - ČEBAŠEK TRAVNIK, ZDENKA (Pomurska obzorja, 2022)
Večina voditeljev (vodstvenih delavcev) je prepričanih,da o etiki vedo dovolj, da v odnosu do sodelavcev ravnajo etičnoter da ne potrebujejo posebnega izobraževanja o etiki. Vendarpraksa kaže, da v mnogih delovnih okoljih pogrešajo etičnovodenje, kar je še posebej pomembno v zdravstvu. Tu se etičnovodenje odraža na dveh ravneh, poleg etičnega vodenja delovnihprocesov tudi etičnost v odnosu do pacientov.