Kratka ekonomsko-finančna situacija v Sloveniji - Margan, Florian (Pomurska obzorja, 2022)
V letu 2014 pričakujemo, da bo recesije v Španiji konec. Gospodarsko rast bodo po napovedih MDS in SB dosegle vse evropske države razen Slovenije in Cipra. Baltske države bodo rastle hitro in okrevale bodo tudi države PIIGS. Predvidevajo, da se bo index borze DAX približal 9.000 točkam, kar pomeni, da pričakujemo večjo godpodarska rast Nemčije. Leto 2014/15 bo ekonomskogospodarsko uspešno, razen za Slovenijo in Ciper.