Likovna vsebina stripa Bobri - Štesl, Katja (Otrok in knjiga, 2025)
Predelave daljših literarnih del v stripe niso več novost, a le redko imamo priložnost primerjati več stripovskih adaptacij istega romana, kar je pogosteje v filmski in uprizoritveni umetnosti ter ilustratorstvu. Obratni primeri adaptacij stripov v literarna besedila so razen nekaj komercialnih poskusov z ameriškimi superherojskimi stripi takorekoč neobstoječi in predstavljajo še neraziskano polje možnosti, saj uporabljajo sorodne pripovedne tehnike, le v različnih pripovednih medijih ...