The Importance of Educational Service Quality for Customer Satisfaction and Organizational Reputation - Ramovš, Marjeta; Milfelner, Borut (Naše gospodarstvo/Our economy, 2023)
Namen članka je izboljšati razumevanje konceptov kakovosti storitev,zadovoljstva odjemalcev s storitvami in organizacijskega ugleda v kontekstu izobraževalnih storitev. Razvit je bil konceptualni okvir za preverjanje povezav med temi tremi konstrukti, ki je bil testiran na vzorcu 97 uporabnikov izobraževalnih storitev. Rezultati niso pokazali pomembne razlike med zaznano in pričakovano kakovostjo storitev. Ugotovljena pozitivna povezava med zadovoljstvom uporabnikov in tremi podkonstrukti zaznane kakovosti storitev. Prav tako je bila ugotovljena značilna pozitivna povezanost med organizacijskim ugledom in tremi latentnimi spremenljivkami zaznane kakovosti storitev ter pozitivna povezanost med zadovoljstvom odjemalcev in ugledom organizacije.
Keywords: zadovoljstvo odjemalcev; ugled organizacije; izvajanje storitev; zaznana kakovost storitev; kakovost izobraževalnih storitev