The Impact of Leadership Factors on Deployment of Environmental Component of Sustainable Development in the Organization - Tomšič , Nastja; Simčič, Blaž; Markič , Mirko (Naše gospodarstvo/Our economy, 2012)
V prispevku prikazujemo rezultate raziskave, v okviru katere smo proučevali vpliv dejavnikov voditeljstva vrhnjih menedžerjev na uvajanje okoljske sestavine trajnostnega razvoja – standarda ISO 14001:2004 v velikih slovenskih organizacijah. Kvantitativna raziskava temelji na 96 pravilno izpolnjenih vprašalnikih. Ugotovili smo, da so prevladujoči dejavniki voditeljstva, ki pozitivno vplivajo na uvajanje okoljske sestavine trajnostnega razvoja v organizacijo in na katere morajo biti vrhnji menedžerji še bolj pozorni, naslednji: vizija, kredibilnost, sodelovanje, odgovornost in usmerjenost k dejanjem.
Keywords: raziskava; ISO 14001:2004; okoljska sestavina trajnostnega razvoja; voditeljstvo