The Specifics of Supply Chain Integration with Small and Medium-Sized Enterprises - Logožar, Klavdij (Naše gospodarstvo/Our economy, 2013)
Čeprav so velika podjetja investirala znatne vsote denarja v integracijo svojih dobavnih verig, se integracija dobavnih verig z malimi in srednje velikimi podjetji (MSP) razvija zelo počasi. Za MSP je integracija velika težava zaradi visokih stroškov in tehnoloških zahtev. Prav zato pri integraciji svojih dobavnih verig uporabljajo drugačne pristope. Popolna integracija dobavne verige, od nabave surovin do dostave končnih izdel- kov, je v današnjem času ključnega pomena, saj temelji konkurenca med podjetji na učinkovitosti dobavne verige, kar zahteva tesnejše sodelovanje vseh partnerjev v njej. V prispevku skušamo raziskati, kako MSP integrirajo svoje dobavne verige in katere so koristi, ki izvirajo iz te integracije.
Keywords: dobavna veriga; integracija; mala in srednje velika podjetja; e-poslovanje