Research of Factors which influence Success of ERP Solutions Use - Sternad Zabukovšek, Simona; Bobek, Samo (Naše gospodarstvo/Our economy, 2014)
Celovite informacijske rešitve (ERP) so kritični IS današnjih organizacij, ki rešuje- jo problem povezovanja informacij iz različnih virov okolja organizacije v real- nem času za vse zaposlene in partnerje organizacije. Vendar rešitve ERP prinašajo organizacijam koristi samo do mere, do katere jih uporabniki sprejmejo in upo- rabljajo pri svojem vsakodnevnem delu. Da bi izboljšali učinkovitost in uspešnost uporabe rešitev ERP, morajo organizacije raziskati dejavnike, ki vplivajo na zado- voljstvo uporabnikov. Med modeli, ki se osredotočajo na vedenjske vidike uporab- nikov in proučujejo dejavnike, ki vplivajo na uspešno sprejetje in uporabo IT/IS pri posameznikih, se največ uporablja model sprejetja tehnologije (angl. technnology acceptance model, TAM), zato bomo v prispevku raziskali uporabo modela TAM v povezavi z rešitvami ERP.
Keywords: celovite informacijske rešitve; rešitve ERP; model sprejetja tehnologije (TAM); TAM 2; TAM 3