Measuring efficiency of nations in Multi Sport Events: A case of Commonwealth Games XIX - Mitra Debnath, Roma; Malhotra, Ashish (Naše gospodarstvo/Our economy, 2015)
V prispevku je bila za merjenje uspešnosti nacij, sodelujočih na igrah Commonwealtha, uporabljena analiza podatkovne ovojnice. Da bi lahko preiskali veljavnost rezultatov, smo za povečanje doslednosti raziskave uporabili več modelov, vendar je narava vložkov in izložkov ostala nespremenjena.Namen raziskave je ugotoviti najbolj smiselno število udeleženih športnikov iz vseh sodelujočih držav ter oceniti njihovo uspešnost glede na najučinkovitejšo državo. Raziskava je lahko v pomoč nacijam pri optimizaciji števila udeleženih igralcev, da bi maksimizirali izide, tj. število medalj, dobljenih na športnih dogodkih.
Keywords: merjenje uspešnosti; analiza podatkovne ovojnice; učinkovitost; igre Commonwealtha