Controllership Influences on the Restructuring of Slovenian Companies - Lebar, Danijel; Kolar, Iztok (Naše gospodarstvo/Our economy, 2015)
Kontroling kot informacijska dejavnost postaja večdimenzionalna funkcija. Strateški menedžment se sprašuje, ali povečati neodvisnost kontrolinga in ga tesneje integrirati v proces sprejemanja odločitev ali ne. Finančno znanje in poslovnoanalitične sposobnosti nosilcev dejavnosti kontrolinga lahko deloma podpirajo operativno, finančno in strateško prestrukturiranje. To je pomembno pri soočanju z izzivi hitre poslovne dinamike, dvigu konkurenčnosti ter doseganju kratkoročnih in strateških ciljev.
Keywords: kontroling; kontrolorji; prestrukturiranje; finančno znanje; poslovnoanalitične sposobnosti