Slovenian and German Competition Policy Regimes: A comparative analysis - Polk, Andreas; Primec, Andreja (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
Z institucionalnim pristopom analiziramo razlike in sorodnosti med sistemoma konkurenčne politike v Sloveniji in Nemčiji. Najprej ugotavljamo, katere razlike prevladujejo pri implementaciji konkurenčnega prava Evropske unije v nacionalno pravo, upoštevajoč enovit okvir konkurenčne politike Evropske unije. V naslednjem koraku razpravljamo o nedavnih praktičnih primerih iz obeh držav in ugotavljamo, kako zgodovinski razvoj in ekonomski dejavniki vplivajo na odločanje in sodno prakso. Obravnavamo tudi nedavne spremembe nacionalnih sistemov varstva konkurence in ugotavljamo, kako bo digitalna ekonomija vplivala na sistem varstva konkurence v prihodnje.
Keywords: konkurenčna politika; praktični primeri; pravo varstva konkurence; tranzicijske države