Intergenerational Cooperation at the Workplace from the Management Perspective - Veingerl Čič, Živa; Šarotar Žižek, Simona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
Na trgu dela se trenutno srečujejo zaposleni štirih generacij. Vsaka generacija ima različne vedenjske vzorce, stališča, pričakovanja, navade in motivacijske mehanizme. Ker generacijske vrzeli igrajo pomembno vlogo v poslovnem procesu, morajo organizacije najti načine za uravnoteženje potreb in pogledov različnih starostnih skupin. Za premagovanje negativnih rezultatov, ki izhajajo iz generacijskih razlik in izkoriščanja moči vsake generacije, je potrebno izvajanje celovitega in proaktivnega modela medgeneracijskega sodelovanja, ki je predstavljen v članku in postaja zaradi koristi nujnost vsake organizacije.
Keywords: zaposleni; generacija; medgeneracijsko sodelovanje; medgeneracijsko učenje