Students’ Behavioral Intentions Regarding the Future Use of Quantitative Research Methods - Tominc, Polona; Krajnc, Maruša; Vivod , Klavdija; Lynn, Monty; Frešer, Blaž (Naše gospodarstvo/Our economy, 2018)
Spremembe, povezane s pomenom kompetenc diplomantov za delodajalce, in spremembe kompetenc samih so v veliki meri posledica tehnoloških sprememb, digitalizacije in pojava velikih podatkov. Med temi kompetencami postajajo izjemno pomembne sposobnosti opravljanja poslovne in podatkovne analitike, ki temelji na statističnem razmišljanju in podatkovnem rudarjenju. V tem članku proučujemo odnose med več konstrukti, ki so povezani z odnosom študentov ekonomskih in poslovnih ved do kvantitativnih statističnih metod in njihovimi nameni, da jih bodo uporabljali v prihodnosti. Ugotovitve naše raziskave prinašajo pomembne vpoglede za strokovnjake, pedagoge, predavatelje in oblikovalce kurikuluma.
Keywords: pričakovane namere študentov; kvantitativne statistične metode