Knowledge Management Components and Their Impact on Work Engagement of Employees - Rožman, Maja; Shmeleva, Zhanna; Tominc, Polona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2022)
V luči globalizacije in sodobnega poslovanja so podjetja izpostavljena izzivom, ki jih povzroča nepredvidljivo in kompleksno konkurenčno okolje. Poslovno okolje s svetovnimi trendi in strogo konkurenco na svetovnem trgu je povzročilo bistvene spremembe, ki jih morajo podjetja uvesti v svoje poslovanje. S tega vidika v podjetju vse bolj postaja pomemben management človeških virov in njegov vložek v znanje zaposlenih. Glavni cilj prispevka je ugotoviti vpliv komponent managementa znanja na delovno zavzetost zaposlenih v slovenskih podjetjih. V empiričnem delu raziskave je sodelovalo 112 slovenskih podjetij. Na vprašalnik, ki je temeljil na podlagi obstoječih merilnih lestvic, so odgovorili managerji in zaposleni. Rezultati raziskave pripomorejo k boljšemu razumevanju pomena managementa znanja v slovenskih podjetjih in njegov pomen v poslovni strategiji, ki mora biti v celoti vključena v vse procese, povezane z zaposlenimi v podjetju.
Keywords: management znanja; komponente managementa znanja; zaposleni