Key Performance Indicators and Industry 4.0 – A Socially Responsible Perspective - Šarotar Žižek, Simona; Nedelko, Zlatko; Mulej, Matjaž; Veingerl Čič, Živa (Naše gospodarstvo/Our economy, 2020)
Glavni cilj prispevka je predstaviti vlogo in pomen ključnih kazalnikov uspešnosti v okviru implementacije industrije 4.0. Ključni kazalniki uspešnosti so predstavljeni kot temeljno izhodišče za implementacijo industrije 4.0 v organizacijsko prakso, saj predstavljajo ključni input za potrebne podatke v digitalizirani organizaciji. V tem okviru prispevek najprej izpostavi nekatere bistvene značilnosti „Industrije 4.0“, čemur sledi metodologija ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI). Nato v prispevku opisujemo predlagano metodologijo za implementacijo KPI-jev v okviru Industrije 4.0 v organizacijah. Prispevek nadalje izpostavlja povezavo med družbeno odgovornostjo in KPI-ji v okviru Industrije 4.0. Prispevek prav tako izpostavlja predloge za prakso, omejitve prispevka in predloge za nadaljnje raziskovanje.
Keywords: Industrija 4.0; ključni kazalniki uspešnosti (KPI); družbena odgovornost