A Pilot Study of Some Aspects of the Perceived Usability of Mobile Advertising Among Students - Rožman, Maja; Oreški, Dijana; Tominc, Polona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2022)
Športno udejstvovanje ne prinaša koristi le na osebni ravni, temveč tudi številne koristi na različnih družbenih ravneh, pa tudi na ravni gospodarstva. Članek predstavlja prispevek k raziskovanju dejavnikov posameznikov, ki vplivajo na rednost športnega udejstvovanja. Uporabljen je bil logistični regresijski model na podlagi podatkov posebne raziskave Eurobarometra iz leta 2018. Na podlagi ugotovitev je najbolj verjetno, da se bodo redno ukvarjali s športnimi dejavnostmi moški srednjih let, prav tako je bolj verjetno, da se bodo redno ukvarjali s športnimi dejavnostmi posamezniki z aktivnim socialno-profesionalnim statusom kot posamezniki, ki so pasivni. Enako velja za posameznike, ki živijo na manj urbaniziranih območjih, in tiste, ki so zadovoljni z življenjem, v primerjavi s tistimi, ki živijo na urbanih območjih oz. tistimi, ki s svojim življenjem niso zadovoljni. Rezultati naše raziskave so pomembni za oblikovalce gospodarske politike tako na nacionalni in regionalni ravni kot tudi na ravni posameznih občin. Olajšujejo upravljanje športnih aktivnosti posameznikov, vendar so omejeni na manjše število dejavnikov s posebnostmi merjenja. Predstavljeni so tudi predlogi za nadaljnje raziskave. DOI: http://doi.org/10.2478/ngoe-2022-0017